• Selasa, 3 Mei 2011

    Kek Opera


    Kek Opera ini sangat sedap dan kaya dengan rasa coklat dan badam.

    Kek opera digubah dalam enam lapisan – tiga lapisan nipis almond cake atau dipanggil joconde biscuit yang setiap lapisnya disimbah sirap kopi, diperisakan pula dengan westwern buttercream perisa kopi, satu lapisan chocolate ganache dan diakhiri dengan chocolate glaze.
    (dalam gambar tu saya buat 8 lapisan...ada extra kek..heheh)
    Kepada peminat coklat, kek ini sangat sesuai dengan rasa 2 jenis coklat. Saya beri 5 bintang untuk kek ini sebab penuh dengan rasa coklatnyer,...

    Sweetcake sedia menerima tempahan kek opera ini (6 lapisan (kek nipis, atau 4 lapisan (kek tebal)) harga adalah seperti dibawah:

    Satu adunan (bentuk panjang atau 4 segi) RM65.00 sahaja.. (termasuk fresh cream dan simple decoration), tambahan RM5.00 jika ingin letak buahan-buahan atas cream.




    Tiada ulasan:

    Catat Ulasan

    Terima kasih atas komen yang diberikan :)

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...